Tuesday, 5 July 2016

Månadens bok på Mofibo

Jonas Jonasson första bok Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann har tagit hela världen med storm. Boken har även blivit film med Robert Gustafsson i huvudrollen. Jonas Jonassons andra bok Analfabeten som kunde räkna har även den rönt stora framgångar. Om du gillade någon av dessa böcker så kommer du garanterat att gilla den tredje boken: Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän).

Om Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän):

Johanna Kjellander lämnar predikstolen för gott från sin församling. Hon skyller på pappa och Gud. Per Persson lever ett torftigt liv efter att farfar slarvat bort den förmögenhet som nu borde varit hans. I stället är sonsonen en uselt betald receptionist på ett tredje klassens hotell. Den bortjagade prästen möter av en slump receptionisten på en parkbänk. Båda är lurade på tillvaron och de har inga problem med att luras tillbaka när möjligheten uppstår. Och det gör den – i mötet med Mördar-Anders. 

Som alltid synliggör Jonasson mänsklighetens tillkortakommanden och förvandlar dem till humor. Han tillåter sina läsare att skratta, le och må bra – samtidigt som han bjuder in den som vill till en djupare tanke.

Trevlig lässtund,
Martina på Mofibo