Tuesday, 5 July 2016

Läs eller lyssna på Kristina Ohlssons skräckroman Sjuka själar

Kristina Ohlsson är en av Sveriges mest framgångsrika författare, och hon är definitivt en favorit hos oss på Mofibo! Kristina Ohlsson har skrivit deckare, barnböcker, och nu även en skräckroman: Sjuka själar. Med Sjuka själar har hon satt skräck i sin hemstad Kristianstad. 

Sjuka själar handlar om Lukas som plötsligt försvinner innan han ska ta studenten. Efter tre veckor hittas Lukas med allvarliga skador. Men han är inte ensam om händelsen då ytterligare två personer har drabbats av samma öde.

Efter tio år återvänder Lukas till sitt föräldrahem med den obesvarade frågan om vem det var som förändrade hans liv till ett helvete.


Vi har fått ställa några frågor till Kristina Ohlsson:

Din senaste bok Sjuka själar är din 1:a bok inom genren Skräck. Vad handlar boken om?

- Den handlar om Lukas som återvänder till sin hemstad som han lämnade efter en otäck händelse tio år tidigare. Lukas kidnappades och hittades svårt misshandlad utan några minnen av vad som hänt. Det enda han vet är att även två andra offer fördes bort, men att det bara var han som kom tillbaka. 

Skrämde du någon gång upp dig själv medan du skrev boken?

- Oh ja! Jag tror faktiskt att det är nödvändigt. Om inte jag själv reagerar på texten, lär ingen annan göra det heller. 

Var sitter du helst och skriver?

- På mitt kontor i Gamla stan. 

Du är minst sagt en produktiv författare. Hur ser en vanlig skrivdag ut? 

- Det beror på om jag är inne i en skrivarperiod eller redigeringsfas eller om jag är ute på någon författarresa. Om jag skriver så vill jag helst få ur mig tio sidor per dag. Det brukar ta några timmar och sedan går jag hem och lagar middag eller träffar en kompis. 

Vad vill du förmedla med ditt författarskap?

- Jag skriver för att underhålla. Jag tror att vi människor har ett stort behov av en dos verklighetsflykt. Det är det jag vill erbjuda med mina böcker. 

Har du lyssnat på någon av de böcker som du har skrivit?

- Nej, inte än. 

Läser du e-böcker och lyssnar på ljudböcker? 


- Nej, tyvärr inte. 

Läs eller lyssna på Sjuka själar... om du vågar!

Spännande läsning eller lyssning,
Martina på Mofibo

No comments:

Post a Comment