Wednesday, 18 May 2016

Nyhet! Del 2 i krimserien om Harry SvenssonÄntligen är Mats Olsson ute med del 2 i krimserien om Harry Svensson! Om du inte har lyssnat på hans 1:a deckare Straffa och låta dö så har du 20 timmars spännande underhållning framför dig. Underhållning uppläst av ingen mindre än Magnus Roosmann. I nya deckaren I de bästa familjer upplever Harry Svensson den ryska maffian och MC-gäng. Till vår glädje har den senaste boken samma uppläsare som den första.

Vi har fått möjlighet att ställa några frågor till författaren och journalisten Mats Olsson:

1. Berätta gärna om din nya deckare I de bästa familjer?

- Harry har druckit för mycket, han har rökt marijuana och fattar först inte vad det är som bankar och slår på hans dörr. Det är en liten flicka på 9-10 år som han känner igen och släpper in. Hon jagas av två män. Harry gömmer henne och börjar därefter nysta upp hennes hemlighet som innefattar en rik familj, ett mc-gäng och några andra udda figurer i nordvästra Skåne. Han hittar också ett växthus med några taggiga plantor i en skog.

2. Vilka är dina likheter och olikheter med huvudkaraktären Harry Svensson?

- Han är betydligt yngre. Han är en slarvigare journalist än vad jag var och han ”släntrar genom livet” på ett sätt som jag själv aldrig har gjort, men som jag kanske skulle ha velat.

3. Vad har du fått för reaktioner på den 1:a boken i serien Straffa och låta dö?

- Kvinnliga recensenter gillade den. Den blev rejält uppmärksammad på Twitter och Instagram och den har blivit såld till 12 europeiska länder. Jag ser fram emot den tyska utgivningen så småningom. Jag var i Holland och Belgien och signerade och intervjuades förra hösten. Det var roligt att behandlas som en rockstjärna.

4. Vad läser du just nu?

- En serie deckare av Michael Robotham. Språket är fantastiskt. Handlar om en psykolog och en före detta polis i England. Robotham skriver på ett sätt som gör det svårt att lägga ifrån sig böckerna.

5. Vad vill du läsa i sommar?

- Fortsätta med Michael Robotham, jag har en och en halv bok kvar. Jag brukar också läsa om en eller två böcker i Ed McBains serie om 87:e polisdistriktet. Varje gång imponeras jag av hans sätt att berätta och bygga upp en story, samtidigt som jag konstaterar hur mycket han har influerat mig genom åren.

6. Vad gör du helst när du inte jobbar?

- Går på bio. Jag ser i genomsnitt en film om dan. Jag bor i New York och älskar att gå på bio där eftersom utbudet är så mycket bredare, intressantare och häftigare än i Sverige. Jag gillar också att laga mat och att följa serier på Netflix eller Amazon. Serien ”Bosch”, om Michael Connellys figur Harry Bosch gillade jag.

Ps. Vill du veta mer om Mats Olsson? Följ honom på Instagram där han aktivt skriver om sport, musik, böcker, film och om sitt liv i New York.

Ha en bra dag,
Martina på Mofibo

No comments:

Post a Comment