Wednesday, 18 May 2016

Nyhet! Alla dessa hemligheter av Annika EstassyAnnika Estassy är mästarinnan på att skriva välskrivna och medryckande romaner. Nu är hon ute med Alla dessa hemligheter som handlar om ett klassiskt familjedrama. Om du inte har läst hennes tragikomiska roman Croissants till frukost och hennes salta feelgood Solviken så har du mycket läsning att se fram emot! Spara böckerna till din bokhylla i appen redan nu!

Vi har fått ställa några frågor till Annika Estassy:

1. Berätta gärna om din nya roman Alla dessa hemligheter?

- Alla dessa hemligheter är berättelsen om Louise som när hon blir änka upptäcker att hon inte ärvt annat än skulder och problem. Hon rymmer till sin syster Carina som hon inte haft kontakt med sedan föräldrarnas begravning för tjugo år sedan och tvingas snart rannsaka både sitt äktenskap och sin relation till systern. Än mer omtumlande blir tillvaron när journalisten Boy dyker upp i tid och otid. Men egentligen handlar boken om att göra upp med sitt förflutna för att kunna satsa på sin framtid … Dessutom knyter jag ihop säcken genom att låta vissa av karaktärerna i Solviken och Croissants till frukost gästspela en sista gång.

2. Hur skiljer sig din nya roman från dina två tidigare: Solviken och Croissants till frukost?

- Varje bok har sin egen ton som sätts av huvudkaraktärerna. Medan Solviken glittrar som en skärgårdsvik en solig sommardag är Croissants till frukost en tragikomisk berättelse. Alla dessa hemligheter skulle jag beskriva som ett klassiskt familjedrama. Men mitt sätt att berätta en historia på är densamma i alla tre böckerna.

3. Vad vill du förmedla med ditt författarskap?

- Att det är upp till oss själva att ta tag i våra liv. Gör vi inget åt sånt som vi är missnöjda med lär inte mycket förändras. Kvinnorna i mina böcker är modiga och handlingskraftiga. De längtar efter kärlek men de är inga våp eller offer. Det tycker jag är viktigt. Men framför allt vill jag underhålla, dra in läsaren i nya världar och erbjuda en stunds verklighetsflykt.

4. Skriver du på någon ny bok just nu?

- Jag skriver den i huvudet och har klart för mig vad och vilka den ska handla om. I juni är det dags att börja skriva på riktigt vilket ska bli fantastiskt roligt. Att skriva är nog det bästa jag vet!

5. Läser du e-böcker eller lyssnar på ljudböcker?

- Jag gör båda men inte ofta och inte regelbundet. Men jag älskar att möjligheten finns! Ju fler sätt att ta till sig en berättelse, desto bättre.

6. Har du lyssnat på någon bok som du har skrivit? Om ja, hur var det?

- Ha ha, jag skulle aldrig kunna låta bli, är alldeles för nyfiken av mig! Men det är faktiskt en rätt så märklig upplevelse – det är som om berättelsen blir en annan och lever sitt egna liv. Jag kan tänka stolt att ”är det verkligen jag som skrivit detta? Så bra det låter!” Ljudböcker är en fantastisk uppfinning.

7. Vad ska du göra i sommar?

- Skriva, läsa och sova! Sola och bada också. Jag längtar verkligen efter ledighet. Att slippa passa tider, en massa kläder och skor som klämmer. Folk brukar tycka att jag är energisk men egentligen är jag en latmask som älskar att sitta under min korkek i sällskap av en bra bok.

Pssst! Vill du veta mer om författaren till Alla dessa hemligheter? Följ Annika Estassy på Instagram!

Ha en fin dag,
Martina på Mofibo

No comments:

Post a Comment