Monday, 29 February 2016

Missa inte prisbelönade Harlan Cobens deckare

Om du inte har läst eller lyssnat på den amerikanska spänningsförfattaren Harlan Cobens deckare har du många underhållande timmar framför dig!

Harlan Cobens deckare har sålt i över 400.000 ex bara i Sverige, och hans böcker är översatta till 28 språk. Som om inte detta vore nog är han den ende författaren som tilldelats de tre amerikanska utmärkelserna: Edgar Allen Poe Award, Anthony Award och Shamus Award för sitt skrivande. Om du läser eller lyssnar på hans spänningsromaner så kommer du förstå varför han är så populär bland läsare världen över.

Harlan Cobens deckare är fristående - så börja läsa eller lyssna på den bok som du tycker låter mest spännande. Men vi vill särskilt rekommendera Berätta inte för någon:

Barnläkaren David Beck och hans hustru Elizabeth är lyckligt gifta. På årsdagen av deras bröllopsdag åker de, precis som vanligt, bort till sitt hemliga kärleksnäste för att rå om varandra. Tanken är god, men den här dagen slutar inte kärleksfullt - utan i fullkomlig tragedi!

På bröllopsdagen får David Beck uppleva något som bara inte får hända - hans hustru förs bort och han blir lämnad kvar till sitt öde. David Beck får inom kort reda på att hon har blivit mördad.

Åtta år senare får han ett mejl som Elizabeth har skrivit. I mejlet blir han varnad: “Berätta inte för någon”. Mejlet tänder ett hopp inom honom om att hans hustru, som han i alla år trott varit död, kanske fortfarande är i liv.

David Beck hamnar i en kamp mot tiden, nu gäller det att hitta Elizabeth så snabbt som möjligt. Varenda sekund är viktig - för om hon är i livet är hon fortfarande i stor fara. David Beck tänker inte på konsekvenserna utan kastar sig rakt in i ett farligt sökande efter sin livs kärlek. Men livet blir aldrig som man tänkt sig, och allra minst för David Beck. Han får inte leta ifred utan FBI lägger sig i och snart blir David Beck anklagad för hustrumord.

Berätta inte för någon är uppläst av skådespelaren Torsten Wahlund.

Om du inte får nog av boken så kan du även se filmen Tell No One som är baserad på denna deckare. Den franska thrillerfilmen Tell No One är från 2006 och är regisserad av Guillaume Canet. 

”Skickligt genomfört och mycket underhållande.”
Dagens Industri

”En riktig rysare”
Femina

Spännande bokupplevelse,
Martina på Mofibo


No comments:

Post a Comment