Tuesday, 8 December 2015

House of Cards - äntligen på svenska!


Läs eller lyssna på den politiska thrillern som ligger till grund för den populära tv-serien!

Girighet, korruption och maktspel - i maktens korridorer är det sig likt oavsett i vilket land man befinner sig.

Den brittiska politikern Francis Urquhart känner till varenda hemlighet som finns inom politiken, och han är villig att gå över lik för att bli nästa premiärminister. Och med hans eleganta ondska är han riktigt farlig!

Mattie Storin är en envis ung reporter som har stor talang för att hitta sanningen bakom det politiker säger i media. När hon snubblar över en härva av skandaler, intriger och finansiell korruption bestämmer hon sig för att avslöja sanningen. Men för att klara av det måste hon inte bara bekämpa sina egna demoner utan också riskera allt – till och med sitt eget liv. Hon gör allt vad hon kan, oavsett konsekvenser och sitt eget privatliv.

Michael Dobbs är Storbritanniens främste politiske romanförfattare och har varit rådgivare åt premiärministrarna Margaret Thatcher, John Major och David Cameron. Hans serie House of Cards utspelar sig efter utgången av Margaret Thatchers tid som premiärminister. Det märks att han vet vad han skriver om, och att han lägger märke till precis allt vad som händer i maktens korridorer.

Är boken bättre än filmen? Personligen väljer jag boken... och då var ju ändå serien, med dess fantastiska skådespelare och spännande miljöer, ändå enastående bra!

Ha en bra dag,
Martina på Mofibo

No comments:

Post a Comment