Tuesday, 29 December 2015

Årets TOPP 10 på Mofibo

Har du läst eller lyssnat på årets mest populära böcker på Mofibo?

1. Alla kan se dig av Anna Jansson

Du har väl inte missat det gångna årets allra mest populära bok på Mofibo? Det är inte särskilt otippat att det är en deckare, och än mindre att den är skriven av Anna Jansson. Precis som vanligt tar Anna Jansson upp aktuella ämnen i sina deckare, och denna gång handlar det bland annat om sociala medier. Med ett enda sänd på datorn kan en bild nå tusentals anhängare i ett nätverk. Vad händer när vi aningslöst lägger ut bilder ur våra liv på Facebook? Vem får tillgång till dem? I fel händer kan våra mest privata bilder vara ute i offentligheten. Och vad är vi beredda att göra för att slippa skammen?

2. Den stumma flickan av Hjorth & Rosenfeldt

På plats nummer två hittar vi också en deckare. I Den stumma flickan, som är den fjärde boken om psykologen Sebastian Bergman, visar författarduon återigen sin fantastiska förmåga att skapa intriger med både psykologiskt djup och hög spänning.

3. Falleri, Fallera, Falleralla av Carin Gerhardsen

Svenska deckare trängs på årets topplista! På plats nummer tre hittar vi den åttonde och avslutande delen i Hammarbyserien om kriminalkommissarie Conny Sjöberg. Det blåser människofientliga vindar i landet och Conny Sjöberg börjar känna sig bekymrad då han förstår att han inte kan göra mycket åt saken.

4. Femtio nyanser av mörker av E L James

Du har väl inte missat trilogin Femtio nyanser? Erotikdrottningen E L James håller sig kvar på topplistorna även detta år. Och som om inte det vore nog är hela trilogin på vår topp 10 lista! Det här är den andra delen om Anastasia och Christian. Ana har lämnat Christian och hon har börjat jobba som praktikant på ett förlag i Seattle. Trots att det var hennes val att lämna Christian kan hon inte sluta tänka på honom.

5. De underkända av Hjorth & Rosenfeldt

Hjorth & Rosenfeldt är minst sagt populära på Mofibo! De underkända, deras senaste bok och del 5 i Sebastian Bergman-serien, släpptes nu i slutet av året. Trots det är den redan en av våra mest sålda böcker under det hela gångna året. Sebastian Bergman och hans team från Riksmord letar efter en mördare som bestraffar dumhet. En dokusåpadeltagare hittas mördad i en skola.

6. Femtio nyanser av honom av E L James

Det här är den första romanen i Femtio nyanser-trilogin. Den pryda, timida och oskuldsfulla studenten Anastasia möter den framgångsrika, djärva och sexiga företagaren Christian Grey. Deras första möte blir minst sagt laddat när Anastasia ska intervjua Mr Grey på hans kontor. Han äter upp henne med blicken medan hon försöker ställa sina intervjufrågor på ett så professionellt sätt som möjligt. Med intervjufrågor som hon själv inte har skrivit... Det uppstår fniss, kemi och åtrå och Mr Grey ser till att ta kontakt med Anastasia igen. Och igen.

7. Femtio nyanser av frihet av E L James

Den sista och tredje delen. Anastasia och Christian har gift sig, men livet har inte blivit lättare. Trots Anastasias bevis på sin starka kärlek till Christian fortsätter hans kontrollbehov och svartsjuka att dominera deras relation. Kommer Anastasia bli skrämd eller förstå honom när hon får reda på mer om hans barndom och varför han beter sig som han gör? Anastasias närmsta väninna Kate kommer paret närmare då hon börjar dejta Christians bror, och relationerna blir allt mer komplicerade.

8. Det fördolda av Hjorth & Rosenfeldt

Det fördolda är den första delen i serien om Sebastian Bergman. Allt börjar med ett samtal till polisen. En sextonårig pojke, Roger, är försvunnen, och hans mamma är orolig. Polisen i Västerås rycker ut, efter ett par dagars schabbel då ärendet blivit liggande. Haraldsson - som egentligen borde vara hemma för att befrukta sin hustru - får ansvar för sökandet.

9. Dominodöden av Jonas Moström

Överläkaren Erik Jensen försvinner i kulverten under en nattjour på Sundsvalls sjukhus. Kommissarie Johan Axberg kopplar snabbt ihop fallet med psykiatrikern Thomas Hoffman, som försvann spårlöst på samma plats tre dygn tidigare. När Hoffman senare hittas brutalt mördad tyder allt på att han har hållits fången i ett par dygn för att sedan bli ihjälslagen. I både Hoffmans och Jensens fall har gärningsmannen lämnat efter sig en dominobricka.

10. En man som heter Ove av Fredrik Backman

En man som heter Ove fortsätter att trängas på topplistorna även i år. Boken har både blivit teaterföreställning och film. För du har väl inte missat att filmen går på bio just nu? Ove kör Saab. Folk kallar honom ”bitter” och ”grannarnas skräck”. Men Ove är fan inte bitter!

Nu ser vi fram emot ett nytt år med massor av efterlängtade böcker!

Gott Nytt 2016,
Mofibo

No comments:

Post a Comment