Tuesday, 20 October 2015

Historisk romantik när den är som bäst
Romantik och historia är definitivt en vinnande kombination. Och särskilt om det är skrivet av Sveriges romancedrottning Simona Ahrnstedt. Ahrnstedt behöver knappast någon närmare presentation, men här är en mycket kort sådan: förutom författare är hon även föreläsare och legitimerad psykolog och mest känd är hon för sin romanceserie om slottet Wadenstierna.

Men vad är då en historik romanceserie? Föreställ dig enorma slottsgårdar, storslagna baler, färgglada sidenklänningar och ståtliga grevar. Och lite erotiska inslag. Eller ganska många. Och mycket humor. Ja, det kan helt enkelt inte bli bättre. Om du gillar kärleksromaner, kryddat med spännande historia, så lär Ahrnstedts romaner var helt i din smak.

De skandalösa är tredje delen i romanceserien om slottet Wadenstierna. Vi får lära känna Greve Gabriel Gripklo som har det mest skandalösa av rykten. Han är inte främmande för något och han har inga skrupler vare sig det gäller, sex, kvinnor eller nöjen. Och Magdalena Swärd, som är en hårsmån från att vare den eviga ungmön, dessutom bedragen och skandaliserad tvingas tacka ja till en anställning som sällskapsdam. Ett hemligt avtal. Under några sommarveckor ska hon följa med en ung bortskämd friherrinna till det mytomspunna slottet Wadenstierna.

Och det allra bästa med serien? Kvinnorna accepterar inte de kvinnoroller som de tilldelats. De ifrågasätter männens överordning och den kärlekslösa oskrivna regel som fanns i äktenskap på den tiden. Dessa starka kvinnliga karaktärer är härligt upplyftande!

Uppiggande läsning,
Martina på Mofibo

No comments:

Post a Comment