Wednesday, 14 October 2015

Björn Hellberg - en av Sveriges mest lästa deckarförfattare

Björn Hellberg har många strängar på sin lyra; han är journalist, internationellt erkänd tennis-expert, tv- och radio-profil och föredragshållare. Men på Mofibo är han mest känd som deckarförfattare, och han är till vår glädje en minst sagt produktiv sådan!

De hatiska är Björn Hellbergs senaste deckare, och det är den sjätte fristående delen om poliserna i den fiktiva storstaden Loviken. I De hatiska har ett flertal invånare i Loviken bombarderats med otäcka hotelsebrev på nätet. En del av de anonyma angreppen är så grava att polisen kopplas in. Det ankommer på kriminalinspektörerna Carina Keller och Stig-Allan Jönsson att försöka spåra nättrollen, och de får snart skäl att fråga sig varifrån allt detta uppdämda hat kommer.

Poliserna kalkylerar realistiskt med risken för att något allvarligt kan inträffa, och en kväll görs en fasansfull upptäckt i en ensligt belägen gränd. Men har verkligen illdådet på bakgatan något med näthatet att göra? Keller och Jönsson ställs inför ett mystifierande fall med många bottnar och svart frustration...

Det jag personligen gillar mest med Björn Hellbergs kriminalromaner är att de utöver spänning även är fyllda med humor, och att de skildras i svensk vardagsmiljö som man kan känna igen sig i.

Ha en fin höstdag,
Martina på Mofibo

No comments:

Post a Comment