Friday, 14 August 2015

Mellan liv och död. Deckare i sjukhusmiljö.

Jonas Moström har skrivit åtta deckare och samtliga utspelar sig i sjukhusmiljö i Sundsvall där författaren själv gjorde sin AT-tjänst för att få sin läkarlegitimation. Tack vare Jonas Moströms yrkesbakgrund är miljöbeskrivningarna och karaktärerna i hans deckare minst sagt trovärdiga och skickligt beskrivna.

Det finns inga ämnen som berör oss människor så mycket, och som är utgångspunkt i så många böcker, som liv, död och kärlek. Och det finns ingen annan miljö än just sjukhus som är lika flagrant för liv och död.

Jonas Moström gjorde storsuccé med sin hexalogi om kriminalkommissarie Johan Axberg och läkaren Erik Jensen. Sedan succén har han skrivit två böcker i en ny serie om psykiatrikern Nathalie Svensson. Del 2 heter Dominodöden, och den är enligt mig en av sommarens absoluta deckarmåsten.

Spelade du också domino när du var liten? Dina trevliga minnen från barndomen kommer snabbt att försvinna för att ersättas med en gastkramande berättelse som tar spänning till en helt ny nivå. Själv kunde jag knappt se ett dominospel dagarna efter jag hade läst boken!

    Spännande läsning,
    Martina

No comments:

Post a Comment