Wednesday, 8 July 2015

Krydda sommaren med ny spänning
Du tar väl del av sommarens bästa deckare under semestern? Här kommer mina bästa spänningstips i djungeln av alla nya deckare. 

Blod på snö av Jo Nesbø

Blod på snö är en udda fågel bland Jo Nesbøs hårdkokta deckare. Dels är det ingen Harry Hole, utan den första av två böcker i en ny miniserie, och dels är den mycket kort – endast 182 sidor. Men det finns även likheter. Den nya deckaren utspelar sig även den i Oslo. Det är december och bitande kallt och obehagligt mörkt.

Vi får lära känna Olav. En kallblodig mördare som äntligen har hittat kärleken. Men kvinnan är hans chefs fru. Och som om inte det vore nog så är det just hon som han har fått i uppdrag att mörda. Lycklig kärlek förvandlas till olycklig, som i sin tur förvandlas till omöjlig. Kommer Olav att döda sin kärlek?

Järnblod av Liza Marklund

Sista delen i den hyllade serien om journalisten Annika Bengtzon.

Kriminalreportern Annika Bengtzon har som vanligt fullt upp med familj, relationer och sitt jobb på Kvällspressen. Hon försöker vara alla till lags, men just nu är livspusslet svårare än någonsin. Hennes syster Birgitta är försvunnen, Kvällspressens papperstidning riskerar att läggas ner och en uteliggare har mördats brutalt och Annika Bengtzon måste få reda på vad som har hänt.

Falleri, fallera, falleralla av Carin Gerhardsen

Äntligen är den åttonde delen här i den framgångsrika Hammarbyserien om kriminalkommissarie Conny Sjöberg. Men dessvärre är det också den sista delen. Det är som att man vill läsa den långsamt för att den inte ska ta slut, men det är ingen idé att ens försöka för det är näst intill omöjligt!

Det blåser kalla människofientliga vindar i landet och kriminalkommissarie Conny Sjöberg börjar känna sig mer och mer bekymrad då han förstår att han inte kan göra mycket åt saken. Atmosfären i landet, och nu även i polisteamet, har hårdnat. Conny Sjöberg möter kyla och mörker vart han än vänder, och snart står han även framför den mest otäcka brottsplats han någonsin upplevt. Hur ska Conny tillsammans med teamet kunna lösa fallet?

Spännande sommar,
Martina på Mofibo

No comments:

Post a Comment