Tuesday, 30 June 2015

Sommarens bästa romaner
Gillar du, precis som jag, välskrivna och tänkvärda romaner? Då har du kommit rätt! Idag tipsar jag om sommarläsning till alla romanslukare.

Veckans boktips:

Belles löfte av Lesley Pearse

När första världskriget bryter ut tar Belle Reillys man Jimmy värvning och blir placerad vid de farliga utposterna i norra Frankrike. Belle inser att hon inte kan stanna hemma i England och se på när så många män offrar sina liv så hon blir ambulansförare för Röda korset och hamnar även hon i Frankrike. En tragisk händelse gör att hon möter Etienne – en man ur hennes förflutna som hon aldrig lyckats glömma...

Belles löfte är uppföljaren till den populära historiska romanen Belle.

Allt som är av Linn Bursell

En välskriven debutroman om vänskap, ensamhet, åtrå, överlevnad, livets mening och livets meningslöshet. Om vänskap ur olika generationer. Om att försöka leva i en värld som ständigt drar gränser mellan människor, gränser för vem och hur mycket man får älska.

En sak är säker: Jag hoppas på fler böcker från Linn Bursell!

Araben av Pooneh Rohi

Araben är en roman om våra livsval och om skulden de för med sig. Skulden till det nya landet och till allt man lämnat bakom sig.

"Med 'Araben' har Pooneh Rohi uppnått det som många författare nog skulle ge sin högra arm för: hon har fått mig att känna igen mig i något jag aldrig själv har upplevt." Eva Johansson, SvD

Ha en fin dag,
Martina på Mofibo

No comments:

Post a Comment