Thursday, 4 June 2015

Terrorister attackerar Almedalsveckan
Snart samlas den politiska makteliten i Almedalen i Visby, och ingen sitter säkert...

Gillar du thrillers med högt tempo, och som är spännande från första till sista sidan? Högaktuella ämnen, autentiska actionscener och intressanta karaktärer? Till dig har jag ett stekhett boktips inför helgen!

Erik Lewin är författaren bakom Almedalen har fallit, en gastkramande thriller som innehåller allt en thriller ska ha, och lite till. Boken förväntas bli sommarens stora snackis så om du vill hänga med i sommarens alla mingel så är det denna bok du bör läsa.

Författaren har inspirerats av Almedalsveckan i Visby. Som läsare får man uppleva den annars trygga och idylliska sommarstaden på ett helt nytt sätt. Boken berör många aktuella och viktiga ämnen så som: Sveriges sårbarhet, identitetspolitik och säkerhetspolitik.

Erik Lewin har 25 års erfarenhet från underrättelse- och säkerhetsarbete. Det senaste decenniet har han arbetat som säkerhetsrådgivare i bland annat Mellanöstern och Centralasien, och han är numera VD för ett säkerhetsföretag.

Personlig hälsning från författaren:

"Almedalen har fallit handlar om en attack mot vår fantastiska demokrati – Almedalsveckan, där alla partier kan samlas för att utbyta tankar, idéer och meningsskiljaktigheter utan att någon tar till våld
eller kränker någon annan.

Denna unika tillställning, som vi är relativt ensamma om i världen, gör oss också sårbara. Tänk om någon fick för sig att attackera den vecka då många av våra riksdagspolitiker och toppar från såväl myndigheter som näringsliv samlas på en yta av 500 x 500 meter. Skulle vi kunna hantera det?

Det kommer absolut ingenting gott ur extremism och fanatism. I Sverige, som många av oss ser som så tryggt, har vi idag en växande skara muslimska fundamentalister som lämnar landet för att mörda, våldta och begå bestialiska övergrepp för att sedan återvända och ”återhämta sig” tills det är dags igen. Samtidigt har vi extrema högernationalister som lärt sig kriga i bland annat Ukraina och vars åsikter påminner om trettiotalets Tyskland. Och vi har en extrem vänsterrörelse som öppet menar att man har rätt att ta till våld för att få igenom sina åsikter.

När extremister fått lära sig att kriga utomlands och tappat respekten för människoliv, och när vapen är relativt enkelt att få tag på, då behövs det inte mycket för att allt det som vi håller så kärt ska attackeras. Frågan är om våra myndigheter står rustade om så sker?

Jag ropar inte Vargen kommer för det behövs inte. Vargen är enligt Säkerhetspolisen redan här, och frågan är bara när och var den kan tänkas komma att slå till …

Min bok är självklart en fiktion, och jag hoppas innerligt att den bara ska förbli en sådan."

/Erik Lewin

En otroligt spännande och tänkvärd bok,
Martina på Mofibo


No comments:

Post a Comment