Monday, 1 June 2015

Psykologisk thriller som utspelar sig i Norrland
Du har väl inte missat Psykologen, del 1 i Mentonserien av Marcus J. Ström? Om du inte har läst hans spänningsroman så har du många nervkittlande lästimmar framför dig!

Året är 2010 och sommaren har kommit till Umeå. Psykologen Thomas Erlander fyller år och blir uppvaktad med en utekväll av sin sambo Michelle. I samma stund blir kriminal-kommissarie Martin Edström förbryllad över att ett offer har hittats strypt i duschen. Offret har blivit tatuerad av tillsynes okända tecken på kroppen. Därefter hittas det fler offer med liknande tecken...

Personlig hälsning från författaren:

"Det jag visste var att det skulle vara en thriller alternativt spänningsroman och att det skulle vara beläget i min hemstad Umeå, Västerbotten i Norrland och då hade jag grunden till platsen där det utspelades. Målet skulle nytänkande med en deckarserie baserad i björkarnas stad. Jag ville skapa en egen värld, som är baserad på verkliga personer i min omgivning.

En av mina läsare fann det underhållande att följa doktor Erlanders resa genom Umeå och de andra karaktärerna och att boken skildrar en alternativ version av det samhälle vi lever i. En annan läsare lånade boken ena dagen, några timmar senare samma dag kom hon åter och krävde att få köpa den. Den positiva responsen har varit över mina förväntningar.

Och så här lite mer än arton månader efter publiceringen har den haft stort genomslag, vilket har hjälpt till i processen av uppföljaren – Det Mörka Rummet, som släpps snart. Den utspelas drygt 1,5 år efter händelserna i den första boken. Serien kommer att bli sju böcker, vilket känns både spännande och väldigt roligt". Vänliga hälsningar, Marcus J. Ström

Spännande läsning,
Martina på Mofibo

No comments:

Post a Comment