Wednesday, 3 June 2015

Ta makten över ditt liv!Ta makten över ditt liv: gör dig av med energitjuvar, rensa ut allt som du inte mår bra av och fyll på med saker som gör dig glad!

Till skillnad mot katter som har nio liv, så har ju vi människor bara ett. Ett enda liv att leva. Självklart vill varenda en av oss leva ett så bra liv som möjligt, men ibland rusar tiden iväg - år efter år försvinner och man förstår knappt vad det var som hände. Känner du igen dig? Ett tips är att stanna upp och rannsaka ditt liv: Vad mår just jag bra av? Vad, och vilka personer, i mitt liv mår jag faktiskt inte bra av? Följer jag mina drömmar? Trivs jag på jobbet? Finns det något jag kommer ångra när jag bli äldre om jag inte gör det jag vill inom dem närmsta åren? Vad är meningen med mitt liv?

Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman har gått igenom denna livsförändring, de har rannsakat sina liv inifrån och ut. I deras bok The Golden Year berättar de hur de själva gjorde för att ta full kontroll över sina liv, och hur du kan gå tillväga för att förändra ditt liv till det bästa möjliga. Boken är uppdelad i fyra ämnen: Kärlek, Välmående, Vänner och Jobb. Under Vänner kan du rannsaka dina relationer och eventuellt hitta relationer som tar mer än vad de ger. Hannah och Amanda har kategoriserat några typer av vänner och ger exempel på hur du kan hantera dem. Exempelvis: Energitjuvtypen, Betongväggstypen, Skvallertantstypen och Bajspåsetypen. Den sistnämnda typen är klockren, och jag tror tyvärr att vi alla har träffat en sådan typ någon gång i vårt liv. Det är verkligen ingen rolig typ av person som beskrivs, men Hannah och Amanda är experter på att få in glädje och humor på precis varje sida i den här boken. 

Det liv som vi har fått är oförutsägbart, ömtåligt, och när det kommer till förändring så kan samtalsämnet om sitt eget liv även bli känsligt och allvarligt. Det bästa med den här boken är att man sitter med ett leende på läpparna från första till sista sidan - samtidigt som man får riktigt bra tips och tankeställare. 

Systrarna berättar öppenhjärtigt om anekdoter, pinsamma händelser och igenkännande erfarenheter. Och boken bjuder på många personliga berättelser, en stor portion humor och viktiga tankeställare. Själv tycker jag att boken är peppande, den känns som en hjälpande kompis. 

The Golden Year är en handbok, en vägvisare och en inspirationskälla. En bok som alla borde läsa!

Missa inte videon med Hannah och Amandas personliga hälsning till alla Mofibo-användare.

Ha en bra dag,
Martina på Mofibo

No comments:

Post a Comment