Wednesday, 13 May 2015

Nytt av Mons Kallentoft & Markus Lutteman

Whoop-whoop! Författarduon Kallentoft och Lutteman är tillbaka med del 2 i deras actionladdade Herkulesserie. Författarparet gjorde succé med thrillern Zack, och i den nya boken Leon är kriminalinspektör Zack äntligen tillbaka.

I splitternya Leon får Zack se en film med en skräckslagen pojke fängslad i en bur. Som en mörk, lejonlik skugga rör sig kidnapparen i bakgrunden, under en klocka som obönhörligen räknar ner. När Zack ser filmen förstår han vilket fruktansvärt öde som väntar pojken om de inte hittar honom i tid. Men samtidigt håller han på att förlora kampen mot sitt missbruk, och banden till hans vän och kollega Deniz slits sönder. I ett mörkt och kallt Stockholm följer en skoningslös lek - en lek där Zack aldrig varit närmare döden…

Personlig hälsning från författarduon:

"Med Leon vill vi skapa en ännu mer spännande bok än Zack. Höja tempot, och vrida på alla cylindrar. Vi vill också utveckla Zack som karaktär och göra kopplingen till Herkulesmyten ännu tydligare.

Arbetet med Leon har varit både enklare och svårare än med boken Zack. Enklare för att vi kan karaktärerna och vet våra olikheter som författare. Svårare för att vi verkligen vill skriva en ännu bättre bok, som fördjupar alla nivåer som den här serien ska ha: Spänning, dramatik, kärlek, sex, mytologi...

Vilket stordåd som nästa bok om Zack ska handla om är ännu inte bestämt. Leon handlar om Herkules första stordåd. Vi följer inte slaviskt den klassiska ordningen, utan försöker skapa vår egen moderna Herkulesmyt. För 2015. Med en hjälte som heter Zack.

Det ska bli tolv böcker i serien. En episk ramberättelse ska falla ut. Och vi ska göra allt vad vi förmår för att skapa så storslagen spänning som möjligt".

/Mons Kallentoft & Markus Lutteman

E-boken och ljudboken hittar du i Mofibo-appen!

Ha en fin långhelg,
Martina på Mofibo

No comments:

Post a Comment