Wednesday, 29 April 2015

Ny spänning av Ramona Fransson


Äntligen är Ramona Fransson ute med sin nionde deckare om Greger Thulin: Gift med djävulen. I den nya boken får polisen i Göteborg ett märkligt fall på sitt bord då tvåbarnsmamman Maria Eriksson försvinner spårlöst. Är du ute efter en riktigt spännande bok är denna att rekommendera!

Personlig hälsning från Ramona Fransson:

"Alla mina deckare är verklighetsbaserade, vilket betyder att jag sätter verkliga händelser i overkliga gestalters händer. Mina deckare har också en samhällskritisk attityd. Gift med djävulen har sin verklighet i USA, men under tiden som jag skrev på den hände något liknande i Sverige och det var en skrämmande upplevelse. Till dagens datum har jag skrivit nio deckare och två självbiografier, och håller på med den tionde. Jag har också valt att ha avslutande historier i varje bok. Så inga cliffhangers här inte!

Gift med djävulen handlar om att det finns människor som vill ta kontrollen över andra människors liv intill döden. Det låter ofattbart för många, men dessvärre är detta en verklighet för alltför många även i vårt land. Ordspråket: Verkligheten överträffar dikten, är säkert inte obekant för någon. Jag förstår att det är oerhört tufft för många att ta till sig den makabra verklighet som finns därute och därför skriver jag också på ett humoristiskt sätt när mina Göteborgspoliser har sina dialoger. Min riktiga polis, Lars Ohlin, som läser mina manus utifrån fakta, har en härlig humor och han har berättat för mig att det är viktigt att ha humor och hålla distans, och det är ett sätt för poliser att hantera sin tuffa verklighet.

Jag är född i Borås, uppvuxen i Göteborg och bodde på Tjörn under många år. Därför utspelar sig det mesta av mina böcker på västkusten och i Göteborg. Jag känner mig kolossalt priviligierad över att få kalla mig författare och att för varje bok som kommit ut har det tillkommit nya läsare. Man blir aldrig fullärd, utan varje dag lär jag mig något nytt och hoppas att jag kommer fortsätta skriva tills jag trillar av pinnen".

Med vänlig hälsning
Ramona Fransson  

Trevlig valborg och långhelg,
Martina på Mofibo

No comments:

Post a Comment