Monday, 30 March 2015

Frossa i hårdkokta deckare i påskSå här i påskatider tar vi del av norrmännens tradition: att läsa påskdeckare. Något de kallar påskekrim. 

Om du frågar mig passar deckare finfint året om. De läskigaste läser jag under en ljus sommardag, mysrysarna tar jag del av framför brasan under julen och till påsken lyssnar jag gärna på deckare med en gnutta humor medan jag promenerar i vårsolen. Mina favoritdeckare, med stor portion humor, är de om Martin Beck av Maj Sjöwall och Per Wahlöö.

Hur kommer din påskekrim-läslista se ut i påsk? Själv har jag sparat Den stumma flickan av HjorthRosenfeldt och Den andalusiske vännen av Alexander Söderberg i min digitala bokhylla.

Hoppa nu upp i soffan bland filtar, kuddar och påskgodis och ta del av mystiska mysrysare och tempofyllda thrillers.

Glad påsk,
Martina på Mofibo

No comments:

Post a Comment