Thursday, 8 January 2015

Nytt år, nya möjligheter! Förbättra självkänslan
Självkänsla på tapeten

Samtal och diskussioner kring ämnet självkänsla har varit på tapeten länge, och tur är väl det! För visst är det viktigt att tycka om sig själv - att kunna känna att man verkligen duger trots att man inte kan vara bra på precis allt. Att våga misslyckas, att kunna tala om hur man känner och tycker, att prova på nya saker och knyta nya kontakter.

Att ha en bra självkänsla påverkar både dig själv och andra i din omgivning positivt, och det är viktigt i alla situationer och miljöer. Att lära sig några bra metoder för att förbättra sin självkänsla är som att lära sig cykla, när du väl lärt dig hur du ska göra så rullar det bara på. Men kom ihåg att självkänsla, precis som kondition, är en färskvara. Därför är det bra att ta del av flera böcker i ämnet och att fortsätta att ständigt jobba med sig själv.

Ingrid Tollgerdt-Andersson är aktuell med: Duktig flicka - snara runt halsen eller vägen till framgång. I boken får vi möta några välkända och framgångsrika svenska kvinnor som öppenhjärtigt berättar om sina liv och vilken betydelse deras självkänsla har haft för att lyckas. Vi får även möta flickor och pojkar som berättar om sina tankar om självkänsla. Självklart får du även ta del av tankar och idéer för hur du själv kan stärka din egen självkänsla.

Personlig hälsning från författaren:

"Är det bra att vara en ”duktig pojke” men inte en ”duktig flicka”? Duktiga flickor har ibland fått en negativ klang. Utbrända med dålig självkänsla. Är det så? Har tjejer sämre självkänsla än killar? Inte alls, men risken finns att det kan bli en självuppfyllande profetia. Hur undviker man det och hur stärks självkänslan? I Duktig flicka – snara runt halsen eller vägen till framgång får du svaren".

Ta hand om dig, och ha en bra dag!

Martina,
Mofibo

No comments:

Post a Comment