Monday, 19 January 2015

Boktips till alla hästtokiga


Hör upp alla hästtokiga tjejer och killar!

Gillar du också spännande och roliga hästböcker? Då bör du inte missa författaren Linnéa Berglund! Sedan debuten Ingen vanlig sommar (2013) gavs ut har ytterligare två böcker i serien tillkommit om fjortonåriga hästtjejen Emelie Lexander. Uppföljaren Jag glömmer aldrig Pascal (2013) har fått pris av Kulturrådet.

I Jag glömmer aldrig Pascal får du träffa Emelie som söker sig till en nyinflyttad familj i området där hon bor. Familjen bor på gården Holmen och föder upp araber, några av de vackraste hästar Emelie någonsin sett. Kommer hon att glömma Pascal, sin sköthäst, nu när hon har hittat Saba, Capris och de andra hästarna på Holmen? Och vad är det egentligen som är så speciellt med tävlingarna på High Chaparral? Läs boken så får du svaren!

Personlig hälsning från författaren:

"Få saker triggar igång mitt minne såsom doften av varm choklad. Genast befinner jag mig på höskullen med mina vänner, jag hör hur hästarna frustar och stilla tuggar sitt hö i stallet, jag känner hur stallkatten kelsjukt stryker sig mot mina ben.

Så var det för mig när jag var barn och precis så är det för Emelie Lexander i serien med samma namn. Tillsammans med sina vänner i Bylkestallet upplever hon massor av äventyr. Hästar, vänner och varm choklad är ledorden i hennes liv, precis som de var i mitt eget när jag var yngre.

Jag hoppas att ni kommer att ha lika stor glädje av böckerna som jag har haft när jag sjunkit ner i minnen medan jag skrivit dem." /Linnéa Berglund

Ha en fin dag!

Martina,
Mofibo 

No comments:

Post a Comment