Thursday, 18 December 2014

Boktips i väntan på tomten... idag från Anders Tengner!


Anders Tengner är författare och journalist och var under många år reporter på tidskriften Okej. Utöver ett stort intresse för rockmusik skriver han artiklar om antikviteter och veteranbilar.

Anders kom i våras ut med Förlist - mitt liv som Nordman, en bok om artisten Håkan Hemlins turbulenta livsberättelse. Författarens egna ord om boken:

Förlist - mitt liv och Nordman

"Det var smärtsamt att skriva Håkans livsberättelse, men det är nog ingenting mot hur det varit att leva hans liv. Det är som en frontalkrock med en bil i hög hastighet, en tågurspårning eller en flygkrasch. Håkan fick fel kompassriktning redan från start och gick tidigt vilse.

I Förlist berättar han ärligt och utlämnande om drogerna, adhd:n, om att bränna upp miljontals kronor, enorma framgångar och kvävande motgångar. Det är ändå en hoppfull läsning. Det går att komma igen från den absoluta botten om kraften och viljan finns".

Boktips:

Under Stjärnan av Paul Stanley

"Den överlägset bästa självbiografin från en av grundarna till världens mest mytomspunna rockgrupp, Kiss. Man kan fylla ett mindre bibliotek med böcker och tidningsartiklar om Kiss som varit verksamma i över 40 år och det kändes osannolikt att ännu en bok - de andra medlemmarna har redan släppt sina - skulle kasta nytt ljus över gruppen, men Paul lyckas.

Det här känns som en ärlig redogörelse över, och uppgörelse med, det största fenomen rockvärlden skådat".

Rovdjur av Caroline Jensen

"Sveriges skräckdrottning har hon kallats, skånskan Caroline som får de kalla kårarna längs ryggraden att känns som istappar. Hennes Rovdjur är otäck som en sån där mardröm som gör att du vaknar upp kallsvettig med andan i halsen. Blodigt och stundtals rent vidrigt. Men Jensen vet hur läsaren ska hållas på halster. Det går inte att lämna hennes mardrömmar innan de är över. Om de nu någonsin är det".

Ha en bra dag!

Martina,
Mofibo

No comments:

Post a Comment