Thursday, 11 December 2014

Boktips från Mons Kallentoft & Markus Lutteman


I dag bjuds det på boktips från inga mindre än författarduon Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Tillsammans har de skrivit Zack i den actionladdade Hekulesserien. Antihjälten Zack befinner sig i Stockholms undre värld och likt en modern Herkules slits han mellan två världar.

Författarduons egna ord om Zack:

”Vi tog en tre tusen år gammal myt och lät den möta Stockholm år 2014, och vi tycker själva att krocken resulterade i något intressant. En historia med klassiska ingredienser som mörker, dramatik, hjältedåd, svek och ond, bråd död, men som ändå har blivit något nytt. En mörk, modern saga som kommer att utveckla sig till ett grekiskt ödesdrama ju längre in i serien vi kommer.”

Boktips:

Catch-22 av Joseph Heller

"Julen är en bra tid att plöja klassiker, och den här håller håller fortfarande. En bisarr krigssatir med glimten i ögat – och med en titel som ett halvt sekel senare fortfarande är ständigt aktuell i beskrivandet av hopplösa cirkelresonemang".

Megakillen - den stora hemligheten av Martin Olczak 

"Med en kråka och en smart lillasyster som medhjälpare försöker Megakillen Melker sätta stopp för en leksakstjuv med det odödliga namnet Krille Knutsson. Skön bok att läsa högt för ditt eget eller någon annans barn i fyra-femårsåldern. Eller för gammelfarfar".

Spännande lässtund!

Martina,
Mofibo

No comments:

Post a Comment