Wednesday, 26 November 2014

Boktips från Anna Jansson


Julen står runt knuten (även om man inte kan tro det när man tittar ut genom fönstret). Men tro det eller ej - på söndag är det första advent! Innan julhandeln, julbaket och storstädningen inför julafton tar fart tänkte vi passa på att skämma bort alla Mofibo-läsare med riktigt bra boktips av Sveriges största författare. I dag är det deckardrottningen Anna Jansson som bjuder på hennes tre bästa boktips i väntan på tomten.

Anna Jansson är mest känd för sina deckare om kriminalinspektören Maria Wern. Spänningsromanerna utspelar sig på Gotland, där författaren själv bor och växte upp. Anna Jansson har också skrivit härliga barnböcker, och som om inte det vore nog släppte hon även i juli sin första bok inom feelgood: Ödesgudinnan på Salong d'Amour.

Anna Janssons bästa boktips:

Livet efter dig av Jojo Moyes

"En fantastisk feelgoodroman om en omöjlig kärlek mellan en rik man, som efter en trafikolycka blivit totalförlamad, och hans vårdarinna. Trots allvaret lämnar den en varm känsla efteråt. Jag älskar den här boken!"

Edward Finnigans upprättelse av Roslund & Hellström

"En riktig bladvändare och ett viktigt  inlägg i debatten om dödsstraff."

Jag vill ju vara fri - En bok om Lena Nyman av Annika Persson

"En bok som rör och berör alla oss som älskade henne på scen. Här får vi följa med bakom kulisserna."

Några ord från Anna Jansson om hennes två senaste böcker:

Ödesgudinnan på Salong d'Amour

"Boken är en feelgoodroman om en hårfrisörska som också är relationscoach. När du sätter dej i frisörstolen vill hon ge dej ett möte. Det är aldrig en slump vem som hamnar i stolen bredvid. Det är noga uträknat."

Skymningens barfotabarn

"Maria Wern utreder mordet på en 90-årig man. Spåren leder till ett krigssjukhus under andra världskriget. Aningslöst placerade skadade tyskar tillsammans med koncentrationslägerfångar där, utan att veta vad de varit med om."

Spännande lässtund!

Martina,
Mofibo

No comments:

Post a Comment